Extra Nagy Fotókönyv

Extra Nagy méretű Fotókönyv
Méret:20 x 27 cm
Oldal:30 darab
Max oldal:60 db

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek - Fotókönyv

Általános Szerződési és Felhasználási feltételekKérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!


1.Üzemeltetői adatok:


Cégnév: Profi Fotó Kft

Székhely: 6726 Szeged Fésű u. 7/c

Adószám: 10660069-2-06

Cégjegyzék szám: 06-09-001431

Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda:Csongrád Megyei Cégbíróság

Szerződés nyelve: Magyar

Elektronikus elérhetőség: info@profifotoszeged.hu

Telefonos elérhetőség: 06-62-477-983

Kapcsolattartó személy neve:

Sebők Attila, Mózes Tamás


2. Általános tudnivalók a szerződésről:


A szerződés nyelve: magyar

A megrendeléssel, visszaigazolással és a végszámlával létrejövő szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azt a Profi Fotó Kft. nem iktatja és a későbbiekben nem lesz hozzáférhető, magatartási kódexre nem utal.


3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:


A Profi Fotó Kft. egyedi, fényképes, szöveggel ellátott ajándéktárgyak, készítésével és forgalmazásával foglalkozik.

A webáruházunkban megjelenített termékek megrendelésére lehetőség van on-line, illetve üzletünkben (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 52.). Termékeink házhoz szállítással futárszolgálattal, illetve személyes átvétellel üzletünkben (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 52.) is megrendelhetők.


4. A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:


Webáruházunkban kizárólag fényképes ajándéktárgyakat forgalmazunk. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

5. Rendelési információk:


Webáruházunkban a vásárláshoz szükséges a regisztráció, a rendelés lezárása során minden alkalommal bekérjük a számlázási adatokat, azokat csak az adott rendelés kiszolgálásához használjuk fel.


6. A megrendelések feldolgozása:


A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik , de rendelésre a megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség. A rendszer a megrendelés megérkezését elektronikus úton, e-mailben haladéktalanul, legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja. Az elektronikus levelet fogadó szolgáltató esetleges technikai problémáiból, továbbá a megrendelő regisztráció során tévesen megadott adatokból eredő hibákért felelősséget nem vállalunk.


A Profi Fotó Kft. a megrendeléseket a beérkezésüket követő munkanaptól számított öt - hét munkanapon belül a megrendelő számára átvehetővé teszi üzletében, amennyiben azonnali raktárkészlettel rendelkezik. Ettől eltérő szállítási határidők az adott árucikknél külön megjelölésre kerülnek. Amennyiben egy megrendelésen különböző szállítási határidejű árucikkek vannak, akkor a hosszabb szállítási határidő az irányadó. Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén, a Profi Fotó Kft.-t kártérítési kötelezettség nem terheli.


A terméket szaküzleteinkben történő személyes átvétel során készpénzzel, bankkártyával , esetleg előreutalással fizetheti ki.


A megrendelés és visszaigazolás nyelve magyar.


Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.


A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.


Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.


7. Rendelés menete:


1. Valamennyi forgalmazott termék adatlapján megjelenő „Megrendelés gomb segítségével a kiválasztott terméket rendelheti meg.


2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát.


3. Következő lépésként, meg kell adnia számlázási adatait, amennyiben az eltér regisztrációkor megadott címétől. Ki kell választania a szállítási módot.


4. Ezután lehetőség van tetszőleges üzenet csatolásához.


5. A megrendelés véglegesítése előtt még egyszer áttekintheti a rendelt árukat, az igényelt mennyiségeket, valamint a kiválasztott szállítási módot.


6. Az adatok ellenőrzését követően a „Megrendelés” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését.


7. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően egy megerősítő emailt fog kapni.8. A megrendelt termék házhozszállítás díjának fizetésének módja:


A terméket szaküzleteinkben történő személyes átvétel során készpénzzel, bankkártyával , esetleg előreutalással fizetheti ki.


A házhoz szállítást futárszolgálat végzi. A csomagok utánvételes csomag formájában kerülnek kézbesítésre, ahol a megrendelt terméket a csomag átvételekor, a kézbesítőnek kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője, és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz, azaz az ajándéktárgy és a szállítás költségét is.

A számla és a garancia levelet a csomag tartalmazza, amely magában foglalja a szállítási költséget is. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!


9. Házhoz szállítás, információk:


    Az elkészült ajándéktárgyak öt-hét munkanapon belül futárszolgálatnak szállításra készen átadjuk. A bizonyíthatóan csomagolási hiba miatt bekövetkezett rongálódás, úgy azt maradéktalanul garanciálisan kicseréljük.

    10 . Szavatosság:

    A https://fotokonyv.profifotoszeged.hu/ weboldalunkon található, és legyártott termékek minőségéért felelősséget vállal a Profi Fotó Kft, valamint kijelenti, hogy ajándéktárgyai az előírt jogszabályoknak megfelelnek.

    11 . Szerzői jogok védelme, felelősség meghatározása


A felhasználó kép feltöltésekor kijelenti, hogy az szerzői jogokat, személyiségi jogokat nem sért, szabadon felhasználhatóak. A feltöltött képek használatából eredő jogvitákban a Profi Fotó Kft. felelősséget nem vállal.

12. Elállás joga:

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.


Felhívjuk, kedves vásárlóink figyelmét a 17/1999. (II.5.) Kormány rendelet 5. § c) pontjára:

A weboldalon forgalmazott termékek nagy része, a fogyasztó személyéhez kötöttek, egyedi megrendelésűek, a fogyasztó utasításai alapján készülnek, ezért ebben az estben a fogyasztó nem gyakorolhatja a 17/1999. (II.5.) Kormány rendelet 4. § szerinti elállási jogát.


Az itt nem szabályozott kérdésekről a 17/1999. (II.5.) Kormány rendeletet tekintjük irányadónak.


Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

„4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben – a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte; b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.”12. Elállási jog gyakorlásának menete:


Amennyiben weboldalunkon olyan terméket vásárolt (fénykép, ábra, felirat, stb. nélküli ajándéktárgy) ami nem tartozik 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet 5. §-a alá, a fogyasztó élhet elállási jogával. Ha élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A termék visszaérkezését követő harminc napon belül, a Profi Fotó Kft., egy vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (egyeztetés alapján, postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)14. Adatkezelés:


Az webáruház használata során a Profi Fotó Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára. A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb.). Ezen adatokat a Profi Fotó Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez Cooki e-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a Cooki e-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cooki e-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A Cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A Cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Profi Fotó Kft. megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a Profi Fotó Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@profifotoszeged.hu e-mail címen.


A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.


A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Profi Fotó Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit. Jelen általános szerződési feltételek dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.